100 SZÓBAN A VÁROS

100 SZÓBAN A VÁROS

(a Mozsár Műhely és a Manna közös előadása)100szo

Előadják: Szilágyi Csenge és Nagy Dániel Viktor

Történetek egy város lakóiról maguktól az ott élőktől – egy szabály van, minden írás csak 100 szóban mondhatja el, hogy mit jelent számára a város. A humoros, emberi, nosztalgikus, néha szívfájdító, karcos, merészen őszinte történetmozaikokból kirajzolódik egy közösség közös emlékezete, ami akár a miénk is lehet(ne). Mindez sok zenével fűszerezve két parádésan 100 szerepet játszó színész tolmácsolásában. 

Dramaturg: Fekete Ádám

Hang és fénytechnika: Kazi Roland

Asszisztens: Dávid Áron

Produkciós menedzser: Erdélyi Adrienn

Produkciós vezető: Gáspár Anna

Rendező: Nagy Dániel Viktor

TARTALOM:

Páros stand-up egy város életéről. Minden, ami Budapest múltja, jelene, hétköznapjai, éjjele, nappala, fiatalsága, öregsége és százféle közege. A városban élő, legkülönfélébb emberek szólalnak meg az előadókon keresztül. Mindennapi történeteik között van olyan, amit már mi is átéltünk és van olyan is, amiről el sem tudtuk képzelni, hogy létezik.

Az előadás száz szóban megírt történetekből áll össze, és a „Száz szóban Budapest” pályázat ihlette, melyet már hagyományosan évente meghirdetnek, és amelynek köszönhetően folyamatosan újabb és újabb történetek születnek a fővárosról.

A különleges vizuális technikákkal élő előadás két színésze hol dalba foglalva, hol apró jeleneteket kreálva kelti a száz és száz szavas életérzéseket, melyek feltárják a város megannyi apró titkát.

 

Előadás: 

2021. június 26. szombat 20:30